PRI POŽARJU
address
Bač 19, 6253 Knežak, Slovenija
phone
+386 (0)41 733 640

Pricelist*

 • HIGH SEASON
  • Bed and breakfast €30.00
  • Half-board €38.00
  • Prenočitev 25,00 - 35,00
 • LOW SEASON
  • Bed and breakfast €30.00
  • Half-board €38.00
  • Prenočitev 25,00 - 35,00
*The offerings and prices were determined by tourist farms, which are also responsible for them. The prices of services included in this catalogue are only informative. The prices of services, calculated in EUR, do not include the tourist fee. During New Year's and Christmas holidays, prices may increase, and surcharges will also be required if you spend fewer than three nights at a farm. At most farms, discounts are available for children, and in some places lower prices also apply for retired visitors. Tourist farms reserve the right to change prices. At most farms, high season lasts from 1 July to 31 August, during public and school holidays.
Offer
Farm with accommodation
Pets are welcome
Activities on the farm
hiking, mountain climbing biking

About the farm

3 apples
Category:
3 apples
Farm with accommodation
Type of farm:
Farm with accommodation
The Notranjska Region and the Karst
Region:
The Notranjska Region and the Karst

Ekološka turistična kmetija "Pri Požarju" se nahaja v vasi Bač, ki jo Krajevni leksikon Slovenije opisuje kot gručasto vas v zgornji Pivki, ki leži ob cesti Knežak – Mašun, pod hribom Tuščak (788m), s katerega se razteza lep razgled na Brkine, proti zahodu na Nanos (1262m) in vzhodu proti regijskemu parku Snežnik (1796m).

V vasi je okoli 200 stanovanjskih hiš z okoli 470 prebivalci.

Domačini tem krajem pravimo »beu kamn«, saj pokrajino prekriva kamnina apnenec, ki je sivo-bele barve. Narava je pokrajino obdarila s posebnimi kraškimi pojavi – na površju se pojavijo številni izviri in bruhalniki, ki napolnijo nižje manjše in večje kraške kotanje in tako nastane v bližnji in daljni okolici kar sedemnajst presihajočih jezer.  

V središču vasi Bač, na ekološki kmetiji Pri Požarjevih so se že od nekdaj generacije prednikov ukvarjale z vzrejo konjev in goveda ter pridelavo domače hrane. Danes delo na kmetiji vključuje živinorejo (20 glav goveda), obdelavo njiv, vzrejo perutnine in skrb za gozdove. Živimo in delamo po načelih ekološkega kmetovanja, ki je posebna oblika kmetijske pridelave, saj poudarja gospodarjenje v sožitju z naravo.

Ponujamo:

-kosila in večerje za zaključene družbe (okrog 50 ljudi),

-pogostitve z domačo hrano in pijačo,

-nočitve v 6 dvoposteljnih sobah s kopalnico, TV in WIFI (možnost zajtrka, kosila, večerje),

-možnost rekreacije, predvsem pohodništvo in kolesarjenje (urejena kolesarnica),

-možnost ogleda  učne poti »Beu kamn«, ki jo sestavljajo naravna, sakralna, tehnična in kulturna dediščina.  Zaradi urejenih, lahkega dostopa do posameznih točk, opisov posameznih točk, obiskovalci učno pot brez težav prehodijo ali prekolesarijo. Zahtevnejši pa se lahko povzpnejo na hrib Tuščak, od koder je krasen razgled na Zgornjepivško dolino,

-možnost ugodnih ogledov Ekomuzeja Pivških presihajočih jezer in muzeja vojaške zgodovine v Pivki,

-otroci bodo lahko uživali ob pogledu na krave in teličke v pašniku ter jih nahranili, si ogledali kokoši v kokošnjaku in pobrali jajca in se poigrali s hišnim psom Mikijem in gospodinji pomagali pri pripravi hišne specialitete-orehovih štrukljev.

To je pravi kraj, kjer lahko poskusite pristno domačo hrano, kot je odojek na ražnju, jagenjček izpod peke, goveja, svinjska pečenka, piščanec s pršutom in sirom v testu in še veliko drugih  dobrot, ki so pripravljene sveže in na tradicionalen način. Hišna specialiteta pa so prav gotovo domači orehovi štruklji, ki jih gospodinja pripravi po starem tradicionalnem receptu. Na ekološki turistični kmetiji pri Požarju človek lahko začuti pristno bivanje v središču majhne gručaste vasice, se sprosti, nadiha svežega zraka, poskusi domačo hrano in uživa v spokojnosti neokrnjene narave.

Key information

PRI POŽARJU
 • Open from to
 • 1.1. - 31.12.
 • Rooms
 • 6/2
 • Foreign languages spoken on the farm
 • English